Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Ergotherapeut
​Een ergotherapeut helpt mensen om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt. Ongeacht of dat door lichamelijke of psychische problemen komt. Het kan gaan om simpele handelingen als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog-handcoördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie, om ze zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.
De ergotherapeuten zijn verenigd in de beroepsvereniging voor ergotherapeuten EN (Ergotherapie Nederland).

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Ergotherapeut
Beroepscode
Scholingsagenda

​​​​De startdatum van jouw registratie bepaalt welke kwaliteitscriteria van toepassing zijn. Er zijn standaardcriteria die voor alle paramedici gelden. Daarnaast kunnen er per beroep aanvullende eisen zijn. Zorg dus dat je de juiste versie te pakken hebt. Je kunt in het hoofdscherm van jouw digitaal portfolio ook zien welke kwaliteitscriteria voor jou gelden.​​​

Er zijn voor ergotherapeuten specialisaties met aanvullende kwaliteitseisen. Je leest er meer over in de set kwaliteitscriteria die voor jou geldt én onderaan deze pagina.

Regeling docent/onderzoeker
De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer ...

Specialisaties en kwaliteitseisen
Hand-ergotherapeut
Kinder- ergotherapeut

Ergotherapeuten kunnen een specialisatie Hand-ergotherapie aanvragen. De criteria voor deze specialisatie zijn opgesteld door Ergotherapie Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie (NVHT) en gebaseerd op de criteria voor de CHT-NL. Je vindt de criteria hier.

Wil je de specialisatie Hand-ergotherapie in het KP-register aanvragen? Lees dan in onderstaand document hoe dit moet.

EHDP aanvragen specifieke deskundigheid (EN).pdf​​


Ik ben Ergotherapeut...
en wil me registreren

 Vereniging

4b96b55b-711c-4707-ae06-89864474ee3d

Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB UTRECHT
T 030 - 262 83 56
E en@ergotherapie.nl
W www.ergotherapie.nl