Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
Snelmenu
Oefentherapeut
Een oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met de cliënt naar leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door aanpassingen in het beweeggedrag kunnen beperkingen in het dagelijks leven verminderd of opgelost worden. Het doel van de behandeling door een oefentherapeut is houding- en beweeggedrag te optimaliseren. ​Oefentherapeuten zijn verenigd in de VvOCM, de vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

 Meer informatie

Kwaliteitscriteria Oefentherapeut
Beroepscode
Beroepsprofiel
Scholingsagenda

De startdatum van jouw registratie bepaalt welke kwaliteitscriteria van toepassing zijn. Er zijn standaardcriteria die voor alle paramedici gelden. Daarnaast kunnen er per beroep aanvullende eisen zijn. Zorg dus dat je de juiste versie te pakken hebt. Je kunt in het hoofdscherm van jouw digitaal portfolio ook zien welke kwaliteitscriteria voor jou gelden.​​​​
Er zijn voor oefentherapeuten specialisaties met aanvullende kwaliteitseisen. Je leest er meer over in de set kwaliteitscriteria die voor jou geldt én onderaan deze pagina.

Regeling docent/onderzoeker
De Regeling docent/onderzoeker komt tegemoet aan docenten en onderzoekers die de wens hebben om weer de cliëntenzorg in te gaan. Deze regeling is onderdeel van de kwaliteitscriteria 2020 – 2025. Lees meer ...

Specialisaties en kwaliteitseisen
Kinder- oefentherapeut
Psychosomatisch oefentherapeut
Bekken- oefentherapeut
Geriatrie- oefentherapeut
Stappenplan verlopen herregistratie specialisatie
Naast de algemene eisen die voor oefentherapeuten gelden, heeft de VvOCM eisen vastgesteld voor de specialisatie Kinderoefentherapeut (KOT). Een geregistreerd kinderoefentherapeut moet aantoonbaar beschikken over een bachelordiploma (BSc) afgegeven door de Hogeschool Utrecht of de Hogeschool van Amsterdam. Of een certificaat bachelor-niveau afgegeven door de VvOCM.

De eisen voor de eerste registratie en de aanvraaginstructie vind je hier 
​De eisen voor herregistratie vind je hier

De VvOCM heeft besloten dat per 1 juli 2020 de aanvullende eis voor kinderoefentherapeuten ten aanzien van de jaarlijkse verplichte intervisie zoals benoemd in de kwaliteitscriteria 2015 – 2020 wordt losgelaten. De aanvullende eis 'de kinderoefentherapeut heeft in een herregistratieperiode deelgenomen aan minstens 3 door het Platform Kinderoefentherapie begeleide intervisies. Deelname aan de begeleide intervisies wordt door het Platform Kinderoefentherapie gemeld bij de VvOCM.' komt daarvoor in de plaats. De wijziging gaat in per 1 juli 2020. 

Ik ben Oefentherapeut...
en wil me registreren

 Vereniging

97296cc6-a98c-46e8-8d22-d2fa28f3307d

Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
Orteliuslaan 750
3528 BB UTRECHT
T 030 - 262 56 27
E info@vvocm.nl
W www.vvocm.nl