Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Skip Navigation LinksRaadplegen Register

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Snelmenu

Kwaliteitsregister

Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) is een register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen, te weten ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB’ers, oefentherapeuten, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Inmiddels zijn ruim 39.000 paramedici geregistreerd.

Op deze pagina kun je zoeken in het kwaliteitsregister. Alleen paramedici die beschikken over het juiste diploma en aantoonbaar voldoen aan ​​​de kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en desk​undigheid staan vermeld in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voer het unieke KP-nummer van de paramedicus in. Of zoek op naam van de paramedicus of de praktijk waarin zij/hij werkt. Omdat geregistreerden niet altijd gegevens up-to-date houden, raden wij je aan om te zoeken op KP-nummer. Dit nummer is uniek en vast. Zodoende ben je zeker dat je de juiste persoon zoekt. ​Behandelaren zullen altijd hun KP-nummer overhandigen als cliënten daarnaar vragen. 

Het kan even duren voordat de zoekresultaten verschijnen.

Check ook de informatie hieronder om optimaal gebruik te kunnen maken van het register.

 Kwaliteitsregisters raadplegen

KP Nummer
Register KP
Naam
Plaats
Postcodegebied
Naam Organisatie

 Niet in het register?

Het is belangrijk om te weten wat het betekent als iemand wel of niet in het KP-register staat. Het kan gebeuren dat u een paramedicus niet terug kunt vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici.
  • Dit kan betekenen dat de persoon zich nooit heeft geregistreerd. Het is dan niet duidelijk of de persoon het juiste diploma heeft behaald waarmee hij/zij het beroep mag uitoefenen. En het is ook niet duidelijk wat de betreffende paramedicu​​s doet om zijn deskundigheid op peil te houden.

  • Het kan ook zo zijn dat deze zorgve​rlener zich wel heeft aangemeld bij het register en alleen aan de opleidingseis​en voldoet. De paramedicus is dan diplomageregistreerd, maar niet kwaliteitsgeregistreerd. Dit betekent dat van deze persoon alleen duidelijk dat deze bevoegd is om zich paramedicus te noemen. Maar het is niet duidelijk wat de persoon na het behalen van zijn diploma heeft gedaan om zijn kennis en kunde op peil te houden.
    Wil je zoeken in het diplomaregister? Klik hier​​​​​​​ ​​​

 Snel informatie over

Zoeken op KP-nummer
Afkortingen
Beroepsgroepen
Het hebben van een KP-nummer betekent niet automatisch dat de paramedicus is opgenomen is in het Kwaliteitsregister Paramedici. Het kan namelijk zijn dat de registratie is verlopen en de paramedicus niet meer heeft aangetoond te kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen. Raadpleeg het register dus ALTIJD, ook als de paramedicus een KP-nummer doorgeeft!​

 Meer informatie

klik voor diplomaregister.jpg
​​​informatie voor cliënten.jpg