Kwaliteitsregister
Paramedici
Intranet

Nieuws

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KP
Je bent hier:
08-12-2021
Intercollegiaal overleg: vraag accreditatie aan voor 1 april 2022
​Ben je van plan om in 2022 deel te nemen aan intercollegiaal overleg? Vraag dan nu als groep accreditatie aan bij ADAP. 

Wat is het? 

Tijdens het intercollegiaal overleg werk je aan de verbetering van de kwaliteit van je beroepsuitoefening en/of het eigen paramedisch handelen. Denk aan casuïstiek bespreking, intervisie, invoeren van recente inzichten, etc.  Bekijk ook dit artikel over IO. 

Wat heb je nodig? 


Voor het accrediteren van een intercollegiaal overleg gelden een aantal eisen, waaronder:
  • de methode
  • het doel
  • aantal bijeenkomsten
  • groepsgrootte. 
Voor de activiteit intercollegiaal overleg adviseren we groepen van 4-12 personen. Aanvragen met een groepsgrootte t/m 15 personen worden in behandeling genomen. Alle criteria kun je nalezen op de website van ADAP. 

Voordeel accreditatie: minder administratieve lasten

Accreditatie is niet verplicht maar het voordeel is dat deelname aan het intercollegiaal overleg geaccrediteerde punten oplevert. Eén persoon uit de groep (degene die de groep heeft opgestart bij ADAP) voegt de documenten en presentie voor alle deelnemers toe, dus minder administratieve lasten voor de rest van de groep!​ 

Accreditatieperiode per kalenderjaar

De periode van de accreditatie voor intercollegiaal overleg loopt per kalenderjaar en dus van 1 januari t/m 31 december. Je kunt vanaf 1 oktober 2021 accreditatie aanvragen voor 2022 De aanvraag kan uiterlijk t/m 31 maart 2022 worden ingediend.  

Kosten

De kosten voor de aanvraag van accreditatie van intercollegiaal overleg bedraagt € 51,- per jaar. Voor NVLF leden geldt een aparte regeling. Raadpleeg de vereniging voor informatie. 

Formats en informatiepakket

Bekijk in Mijn KP het nieuwe IO-informatiepakket met uitleg over methodieken én met handige nieuwe IO formats.

Bekijk het infopakket

Deel dit artikel